Προγράμματα
Kιθάρας στην Θεσσαλονίκη

Μαθήματα Κιθάρας

Για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και στυλ

Τα Ωδεία του Πολυχώρου MEGA προσφέρουν μια εξαιρετικά επαγγελματική και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία της κιθάρας για μαθητές κάθε ηλικίας, επιπέδου και στυλ.

Στους αρχάριους το μάθημα κιθάρας βασίζεται πάνω στο τι σας αρέσει. Ξεκινάμε με την εκμάθηση της σωστής τεχνικής και των σωστών κινήσεων στα δυο μας χέρια. Αλλά από τα πρώτα κιόλας μαθήματα δημιουργούμε μαζί λίστες με κομμάτια που σας είναι της αρεσκείας σας και που θα ενισχύσουν την βελτίωσή σας. Έτσι, καθώς εξελίσσεται το παίξιμό σας βδομάδα με τη βδομάδα, μαθαίνετε ταυτόχρονα να παίζετε και τα αγαπημένα σας κομμάτια, χτίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα όλο και μεγαλύτερο ρεπερτόριο και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την τεχνική σας. Στο πρώτο διάστημα αυτό ο ενθουσιασμός σας για τα μαθήματα κιθάρας και την μουσική εκτοξεύεται στα ύψη, καθώς διαπιστώνετε με τα ίδια σας τα μάτια την μεγάλη εξέλιξη που έχετε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κοντά στον καθηγητή σας!

Στο μεσαίο επίπεδο εξελίσσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνική μας, διορθώνουμε τα όποια λάθη και απαλλασσόμαστε από τυχόν κακές συνήθειες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μεθοδικά διευρύνουμε την διαδικασία της μελέτης, ώστε ο ήχος μας να ακούγεται πιο καθαρός , βελτιώνουμε την φυσικότητα στο παίξιμό μας και την ταχύτητα, μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί με άλλους , και μπορούμε να μπούμε σε ακόμα πιο προχωρημένο ρεπερτόριο. Όλα αυτά συνιστούν στο να καταφέρουμε σταδιακά να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε άνετα μια μεγάλη γκάμα ειδών μουσικής.

Το μάθημα κιθάρας είναι αναμφίβολα διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει την γοητεία να δίνει συνεχώς κίνητρα να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο μας!

Στο προχωρημένο επίπεδο, ο μαθητής μας πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο μουσικό.

Σκοπός μας είναι να του μεταλαμπαδεύσουμε την τελειοποίηση της τεχνικής του και να μπει στο κόσμο του αυτοσχεδιασμού.

Αναπτύσσει το δικό του μουσικό ύφος και το στυλ στο παίξιμο της κιθάρας με σύνθεση,μουσικότητα και δημιουργικότητα.

Στα παιδιά το μάθημα προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους.

Μας ενδιαφέρει να αγαπήσουν την μουσική γενικότερα και φυσικά να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους για την κιθάρα.

Έτσι μέσα από την γνωριμία τους με το μουσικό όργανο αναλαμβάνουμε να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να καταφέρουν σταδιακά να γίνουν μελλοντικοί κιθαρίστες εφόσον πραγματικά το επιθυμήσουν.