Μαθήματα
κιθάρας

Νέα προγράμματα για αρχάριους όλο το σχολικό έτος!

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ


Τα μαθήματα κιθάρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος, της σχολής μουσικής του Πολυχώρου MEGA. 

O ευχάριστος τρόπος διδασκαλίας είναι το βασικό χαρακτηριστικό των μαθημάτων μας. Στα μαθήματα μας υπάρχει η επιλογή για να ακολουθήσετε κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.

Με την δυνατότητα ατομικών ή ομαδικών τμημάτων μπαίνετε στον κόσμο της μουσικής και της μουσικής θεωρίας μέσα από μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Σε έναν προσεγμένο και ξεχωριστό πολυχώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα μαθήματα μουσικής προσφέρουν γνώσεις σε μαθητές κάθε ηλικίας που επιθυμούν να μάθουν κιθάρα.

Οι δραστηριότητες των μαθημάτων κιθάρας παράλληλα ταιριάζουν με τα μαθήματα φωνητικής της μουσικής μας σχολής ως άμεση αλληλεπίδραση και συνεργασία με τους μαθητές της φωνητικής, αλλά και ως ένα σημαντικό μέσο να μπορείτε εσείς οι ίδιοι να συνοδεύετε τον εαυτό σας με την δική σας φωνή.

Η ανάπτυξη διαφόρων ιδεών μέσα από διάφορες συνεργασίες μας σας δίνουν την δυνατότητα να εμφανίζεστε ως μουσικοί εκτελεστές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες διοργάνωσης εκδηλώσεων που παρέχουμε με την θυγατρική μας εταιρεία djthessaloniki ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και μέσα από τις συνεργασίες αυτές σας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχετε ως μουσικοί εκτελεστές του Πολυχώρου MEGA,να κερδίζετε εμπειρίες και να καταφέρνετε το καλύτερο δυνατό για την αξιοποίηση των δικών σας μουσικών γνώσεων.

Η σχολή μουσικής μας κάθε χρόνο διοργανώνει τις δικές της live εμφανίσεις και παρουσιάζει όλους τους μαθητές της σε γνωστές μουσικές σκηνές της πόλης.

Βοηθάμε άμεσα τους μαθητές μας ως μουσικούς να συνεργάζονται με συμμαθητές τους από τον χώρο της φωνητικής μας ή του τμήματος μαθημάτων πιάνου και ενθαρρύνουμε για όμορφες συνεργασίες και σε επίπεδο live εκδηλώσεων αλλά και σε δημιουργία μουσικών σχημάτων.

Στα πλαίσια αυτά πάντα οι μαθητές μας βρίσκουν ως υποστηρικτή το Ραδιόφωνο MEGA και τους ανθρώπους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ MEGA.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Η κλασική κιθάρα είναι μια κιθάρα με έξι χορδές. Ανήκει ως είδος στα χορδόφωνα και με αυτήν μπορούμε να παίξουμε κυρίως κλασική μουσική, αν και χρησιμοποιείται ευρέως και σε άλλου τύπου ρεπερτόριο. 

Στην κλασική κιθάρα χρησιμοποιούνται ως πλήκτρα τα δάκτυλα και όχι η πένα. Η διαφορά της από την ακουστική κιθάρα σε ζητήματα τεχνικής κατασκευής και ήχου είναι πολύ μεγάλη, παρόλο που η εξωτερική εμφάνιση ενίοτε ξεγελά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις κιθάρες φλαμένκο. Το μέγεθος μιας κιθάρας μπορεί να είναι συνήθως 3/4 ή 4/4

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Ακουστική κιθάρα λέγεται η κιθάρα που για την παραγωγή ήχου χρησιμοποιεί μόνο ακουστικές μεθόδους, εν αντιθέσει με την ηλεκτρική κιθάρα, της οποίας ο ήχος παράγεται με ηλεκτρονική ενίσχυση.

Με αυτήν παίζεται κυρίως σύγχρονη μουσική (ποπ,ροκ -διάφορα είδη- κ.λπ.). 

Βρίσκεται συνήθως σε μέγεθος 4/4(τέσσερα τέταρτα).

 Ως πλήκτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφόρων ειδών πένες ή τα δάκτυλα, εφόσον οι χορδές είναι αρκετά μαλακές.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου. 

Το σήμα που προέρχεται από την κιθάρα μπορεί να διαφοροποιηθεί με εφέ όπως το reverb ή να παραμορφωθεί. Ιδανική για ροκ και μεταλ ήχους.

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά από μουσικούς της τζαζ κατά την περίοδο της άνθησης του σουίνγκ. 

Τμήματα παιδικά και ενηλίκων

Για οποιαδήποτε πληροφορία θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!